Θεραπείες

ΡΑΓΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΦΤΕΡΝΕΣ

ΡΑΓΑΔΕΣ – ΡΩΓΜΕΣ είναι επιδερμικές ρήξεις λόγω απώλειας της ελαστικότητας της επιδερμίδας . Εμφανίζονται  αναμεσά στα δάκτυλα και γύρω από την πτέρνα σε υπερβολικά ξηρά δέρματα .

ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΗ ΣΚΛΗΡΙΝΣΕΙΣ ΠΟΔΙΩΝ

ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΗ είναι η φυσιολογική διαδικασία της κερατινοποιησης  που μετατρέπει το επιφανειακό στρώμα της κεράτινης στοιβάδας του δέρματος σε ένα σκληρό προστατευτικό κάλυμμα .

ΚΑΛΟΙ—ΤΥΛΟΙ ΠΟΔΙΩΝ

Κάλοι είναι πάθηση του δέρματος και εμφανίζονται στο πέλμα η  στα δάκτυλα των ποδιών. οι κάλοι δημιουργούνται λόγω της πίεσης που δέχεται το δέρμα ,όπως όταν υπάρχει παραμόρφωση των δάκτυλων, στο πέλμα λόγω σκελετικών  προβλημάτων.

ΟΝΥΧΟΦΩΣΗ

Ονυχόφωση  είναι η υπερκέραση των αυλάκων , συχνά αναπτύσσονται πολύ κάλοι—τύλοι ,συχνά έχουμε υπερτροφία του νυχιού.

ΟΝΥΧΟΓΡΥΠΩΣΗ

Ονυχογρύπωση  είναι βαρεία παραμόρφωση του νυχιού, το νύχι έχει βαρεία μορφής πάχυνση ,που εξελίσσεται κυρτωμένο( σαν κέρατο το κριού ).

ΠΑΡΩΝΥΧΙΕΣ

Παρωνυχία είναι φλεγμονή του παρωνυχίου και έχουμε την οξεία παρωνυχία και την χρόνια.

ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ

Ονυχομυκητίαση είναι λοίμωξη που προσβάλει τα νυχιά των ποδιών αλλά και των χεριών από κάθε είδος μύκητα είναι μεταδοτική.

ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

 Πόδι του  αθλητή είναι μια λοίμωξη του ποδιού από μύκητες. Το πόδι αθλητή μπορεί να διαρκέσει για μικρό ή μεγάλο διάστημα και μπορεί να επιστρέψει μετά την αντιμετώπιση.

ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Β/S

Ορθονυχια  είναι η μέθοδος   χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων νυχιών , όπως της ονυχογρυπωσης, ονυχοκρυπτωσης, κάθε είδος εισφρυσης .

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ με το όρο  ‘’ διαβητικό πόδι ‘’ χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών διαβητικών ατόμων κάτω από το ταρσό (αστράγαλο).