ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ με το όρο  ‘’ διαβητικό πόδι ‘’ χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών διαβητικών ατόμων κάτω από το ταρσό (αστράγαλο).

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1( ινσουλοεξαρτομενοι ) και τύπου 2(με χάπι) είναι ασθενείς  υψηλού κίνδυνου .Ο διαβήτης μπορεί  να επιφέρει πολλές επιπτώσεις στον οργανισμό όπως παραμορφωμένο πόδι ,με έλκη με λοίμωξη, νευροπάθεια(βλάβες στα αισθητικά νευρά εξαιτίας του διαβήτη με συνέπεια το άτομο να μην αντιλαμβάνεται τον πόνο ) , δυσμορφίες όπως κάλοι και υπερκεράσεις.  

Η πρόληψη είναι σημαντικό μετρό αντιμετώπισης . Η γνώση η σωστή και επιμελημένη φροντίδα στο διαβητικό πόδι  από τον θεράπων ιατρό καθώς και από ποδολογο προλαμβάνει από δυσάρεστες συνέπειες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο Ποδολογικο κέντρο Αχαρνών η ξηρότητα ,τα νυχιά που εισχωρούν στο δέρμα , οι  καλοι ,και μικροτραυματισμοί που δεν γίνονται  αντιληπτοί από τους ασθενείς. Αντιμετωπίζονται με εξειδίκευση και φροντίδα  ώστε να προλαμβάνονται ανερχόμενα έλκη και φλεγμονές.     Ο ποδολογος ενημερώνει τον διαβητικό ασθενή με τον «Δεκάλογο της σωστής φροντίδας του Διαβητικού ποδιού».

Σχολιάστε