ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

 Πόδι του  αθλητή είναι μια λοίμωξη του ποδιού από μύκητες. Το πόδι αθλητή μπορεί να διαρκέσει για μικρό ή μεγάλο διάστημα και μπορεί να επιστρέψει μετά την αντιμετώπιση.

ΑΙΤΙΕΣ

 Το πόδι αθλητή εκδηλώνεται όταν ένας συγκεκριμένος τύπος μύκητα αυξηθεί και πολλαπλασιαστεί στα πόδια (ιδιαίτερα μεταξύ των δακτύλων).

Από τις μυκητιάσεις που είναι γνωστές ως τριχοφυτίαση, το πόδι αθλητή είναι η πιο συνηθισμένη. Μπορεί να εκδηλωθεί ταυτόχρονα με άλλες μυκητιάσεις του δέρματος, όπως η τριχοφυτίαση ή η δερματοφυτίαση . Αυτοί οι μύκητες ευδαιμονούν σε ζεστές και υγρές περιοχές. Ο κίνδυνος να αναπτύξετε πόδι αθλητή αυξάνεται εάν:

  • Φοράτε κλειστά παπούτσια, ιδιαίτερα εάν έχουν πλαστική επένδυση
  • Κρατάτε τα πόδια σας βρεγμένα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους
  • Ιδρώνετε πολύ
  • Αναπτύξετε μια μικρή βλάβη στο δέρμα ή τα νύχια

Το πόδι αθλητή είναι μεταδοτικό και μπορεί να εξαπλωθεί με την άμεση επαφή ή με την επαφή με αντικείμενα όπως παπούτσια, κάλτσες ή με επιφάνειες σε ντους ή πισίνες.

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι δέρμα μεταξύ των δακτύλων που εμφανίζει ρωγμές, φολίδες και ξεφλουδίζει. Η επηρεασμένη περιοχή είναι συνήθως κόκκινη και κνησμώδης. Μπορεί να αισθάνεστε κάψιμο ή τσούξιμο και μπορεί να υπάρχουν φλύκταινες, έκκριμα ή ξηρότητα. Τα συμπτώματα, πέρα από τα δάκτυλα, μπορούν να εκδηλωθούν στις πτέρνες, στις παλάμες και μεταξύ των δακτύλων των χεριών.

Σχολιάστε